Även klassrummet bör utrustas med ergonomiska möbler

Om ni ser på bilden ovan, så är det rätt så gamla skolmöbler. Det är en fast skolbänk med lucka samt stol. Det är den typ av skolmöbler jag själv satt i som liten, då jag gick i skolan. Man klädde insidan av bänken med snyggt papper och där hade man sina böcker, pennor med mera. Men, det som inte var så bra, det var ju att man satt ju inte särskilt bekvämt. Alla barn, oavsett längd eller storlek fick samma sorts bänk och stol att sitta vid. Idag talar man mycket om vikten av ergonomi på arbetsplatser. Men det är minst lika viktigt i klassrummet. Det är ju faktiskt barnens arbetsplats kan man säga. 

Satsa på bra skolmöbler

Tack och lov finns det idag företag som satsar på detta med att ta fram ergonomiska skolmöbler. Ett sådant är Cadiform. Klicka här för att läsa mer om dem. Idag går det alltså att hitta bra bänkar och stolar som går att justera. Det så att barn som är olika långa kan få en bekväm plats i skolan att sitta vid. Sedan är det ju mer möbler i skolan som bör vara anpassade för barn. Kapprummet bör utformas så att barnen kan nå krokar för att hänga av sig med mera. 

Sedan är det så klart bra även att ha ergonomiska möbler för lärarna, både i klassrummet och i deras eget arbetsrum. Även det går att hitta hos Cadiform. 

14 Apr 2021