Vad har du i din sminkväska?

Smink är något vi kvinnor ibland vill ha för att piffa upp oss lite extra. Det kan vara för att göra en bra vardagssminkning eller för att vi ska på fest. Det finns en del saker som är bra att ha i sin sminkväska. Sedan är det bra att då och då städa ur väskan och slänga gammalt smink. Det eftersom det håller inte i all evighet. När det gäller vad man ska ha i sin sminkväska, så kan man så klart bestämma själv, efter hur sminkrutinerna ser ut. Men det är bra att ha lite av varje. Bland annat är det bra att ha en foundation och en primer. På skonhetsguiden.se kan du jämföra olika primers. Sedan behöver du ha concealer, bronzer och en bra rouge. 

Vad mer behöver man i sminkväskan?

Ovanstånde prylar är för att lägga grunden i sminkningen. Efter det så är det ju resten som ska på. Då behövs ögonskuggor. Det är bra att ha flera färger. Du kan köpa en och en eller satsa på en ögonskuggepalett som ofta innehåller flera färger. Satsa även på att ha en eyeliner, samt kajalpenna. Sedan är det bra att också ha en mascara som pricken över i:et. För läpparna kan du satsa på läppglans och läppstift. 

Utöver att du har smink för att kunna sminka dig, så måste du även ha något att applicera vissa saker med. Satsa gärna på flera olika sorters sminkborstar med mera.

4 Nov 2020