Hitta på kul saker med barnen

Det är viktigt att hitta på saker tillsammans med sina barn. Det kan vara aktiviteter både inne och ute, beroende på väder. Det kan kosta pengar eller vara helt gratis. Det finns en hel del man göra tillsammans som familj. En kul sak kan vara att köpa en metalldetektor och sedan ta med denna metalldetektor till stranden eller andra ställen och leta saker. Det finns såna att köpa hos Prylstaden bland annat. Eller gå ut i skogen med dem. Där kan ni samla på stenar, kottar, pinnar som ni kan göra djur av. eller varför inte ordna en skattjakt? Inte så noga vad skatten består av, det roliga är ofta att följa karta och leta!

Mer kul saker att göra tillsammans

Det finns även kul saker att göra inne, om vädret inte är så bra ute. Lek med klossar, bygg med lego, ta fram pärlplattor. Det går även att baka tillsammans eller göra trolldeg som ni kan göra gubbar av sedan. Gör pärlhalsband, eller bygg ett fort eller en koja av kuddar, lakan och möbler. Sedan kan man ju även spela spel tillsammans, hederliga gamla sällskapsspel. 

Aktivera er tillsammans

Det viktiga är oftast inte vad man gör tillsammans, utan ATT man gör det tillsammans. Att leka med sina barn är viktigare än vad du kanske tror. Nog att de kan leka själva eller med varandra, men många barn uppskattar att ha med både mamma och pappa för att hitta på skoj saker!

 

 

12 May 2019