Hjälp genom krissituation

Förra året vid den här tiden råkade min syster ut för en riktigt otäck olycka. Hon var på väg hem en kväll, det var sent, mörkt och hon var trött. Ni vet det där ögonblicket precis när man säger till sig själv att det börjar kännas segt i huvudet och att man kanske, kanske borde ta en paus? Hon var där och ögonblicket senare voltade hennes bil utför vägkanten. Det är verkligen ett ögonblicks verk, hur klyschigt det än låter.

Otrolig tur (i oturen)

Lina hade otrolig tur i oturen för bilen såg ut som något som ingen skulle kunna komma levande ur. Lina överlevde men drog sig givetvis ganska omfattande skador. Vissa men kommer hon troligtvis få dras med resten av livet även om hon kan gå och röra sig mer eller mindre som innan. 

Varför tar jag upp det här nu? Av två anledningar. Dels närmar sig årsdagen och vi har pratat en del om olyckan för förutom de fysiska åkommorna så drabbades Lina också av PTSD och hon behöver prata om det som hände. Fortfarande. Den andra anledningen är för att det äntligen börjar trilla in trafikskadeersättning och jag vill skina lite ljus på folketsombud.se som har varit otroligt hjälpsamt i allt detta.

Man har ju sina försäkringar också tror man att det börjar och slutar där, men nej. Det gäller att veta vad man har rätt till och hävda sin rätt. Vem orkar det efter en allvarlig olycka? Få. Folkets Ombud har varit en livräddare!

27 Aug 2020