Socker, socker och mera socker!

Det är inte lätt att försöka undvika socker när man ska ha barnkalas. Det är ju faktiskt socker i nästan allting som barn gillar att äta när de är på kalas. Det ska vara godis, kakor, tårta och sen ännu mera godis för att alla ska känna sig nöjda. jag håller inte riktigt med, självklart ska ett barnkalas vara en tillställning som är för barnens skull men man måste faktiskt inte överdosera sockret ändå! 

Sockerfria alternativ

Jag brukar se till att, istället för sedvanligt godis, köpa naturgodis och frukt när det är dags för kalas. Jag gör små påsar till var och en av barnen och skriver deras namn på påsarna så de vet vilken som är deras. Det gör att jag får en bra koll på hur mycket varje barn får och att inte en eller två äter upp nästan alltihop som de skulle kunna göra om allt stod i skålar på bordet. Själva tårtan gör jag själv, helt utan tillsatt socker. Det finns massor av recept på nätet som man kan använda sig av men jag brukar ha i lite banan för naturlig sötma.

Gå inte till överdrift

Naturligtvis kan man ersätta allt på ett kalas till nyttiga saker men jag tror inte man ska ta ifrån barnen allt socker. Det är helt OK att låta dem äta choklad och andra sötsaker och det råd jag vill ge är att man inte ska överdriva åt något håll, vi bor ju ändå i Sverige så lagom är bäst!

25 Nov 2016