toa-träning

Minns när teja var liten och skulle lära sig gå på pottan. Först var det svårt att hitta någon bra tid att börja. Hon var så mycket på dagis, eller förskola heter det visst, och var så trött när hon kom hem, och det var inte så mycket tid mer än på kvällen man skulle kunna ha tid att sätta henne på pottan.

Det var först när det blev sommarledigt som vi konsekvent lät henne sitta på pottan, men även då hade hon ett visst motstånd. Läste att barn blir torra mycket senare idag än vad som var vanligt förr i tiden. Dels beror det på att blöjornas absorbtionsförmåga förbättrats så barnet känner knappt när det har kissat.

Och nu finns det ju blöjor för riktigt stora barn. Och blöjtillverkarna vill ju sälja så mycket blöjor som möjligt, så de har ju inget intresse av att barnen ska bli torra tidigare.

Läste också om metoden tidig toaträning på internet där man kan börja träna barnet redan efter ett par veckor efter att de fötts och så är de torra en bra stund innan de fyller två år. Verkar riktigt bra.

Finns ju inte så många som har intresse av detta så det är sällan man hör om den metoden annars.

18 Feb 2017